מרקט פליס בית השקעות
צור קשר כניסה לחשבון הוסף למועדפים חדש באתר - כלים למסחר פתח חשבון


אודות החברה

חוזים עתידיים

פלטפורמות

עמלות ובטחונות

מידע ולימודים

חשבון מסחר
מידע ולימודים
ראלי של דובים
היום שבו הריבית תעלה
במקום להמר
שוק מתנפח שאינו בועה
מסיבת סחורות
מדוע שברו שיאים מחירי התירס
מדוע עלו מחירי התבואות
זהירות עקומה חדה לפניך
הפחד משתלט על התשוקה
סוכר, הנפט הבא?

מסחר עם מרקט פלייס
חדש באתר - כלים למסחר
חשבון דמו
פתיחת חשבון מסחר



עמוד הבית מידע ולימודים פורסם בעיתונות

סחורה אחת בשבוע: תירס

סחורה אחת בשבוע: תירס

 

 

התירס משמש כבר אלפי שנים למאכל אדם ובהמה, לאנרגיה ואפילו כמטבע עובר לסוחר, השימוש העיקרי, בעולם כולו, לתירס הינו להאבסת בהמות, שימוש נוסף לתירס הצובר תאוצה בזמן האחרון ועוד צפוי לצבור תאוצה בהמשך, הינו הפקת אתנול כתחליף "ירוק" לדלק המופק מנפט ולבסוף מצטרפים גם השימושים המוכרים לנו יותר כגון תירס למאכל (גם קורנפלקס), מרגרינה, אלכוהול לשתיה ושמן תירס מובילים את שוק התירס להיות הגדול ביותר בארה"ב הן מבחינת ערך דולרי של היבול והן מבחינת שטח הגידול בדונמים ומביאים את שוק התירס העולמי להיות משני רק למסחר העולמי בחיטה.

 

אפשרויות למסחר בתירס

האפשרות הנוחה ביותר היא ע"י קניית תעודת סל (ETF ) שסימולה: LN  אשר נסחרת בחו"ל וצמודה למחירי התירס. אפשרות נוספת היא להשקיע בחברות שמגדלות תירס, או הקשורות בדרך זו או אחרת לתבואה זו ונהנות מעליות המחירים של הסחורה, השקעה ישירה נוספת בסחורה אפשרית באמצעות חוזה העתידי אשר נסחר ב-CBOT (בורסת הסחורות בשיקגו) וסימולו בבורסה "C", חוזה עתידי הוא התחייבות בין קונה למוכר על סחורה מסוימת באיכות מסוימת ובכמות מסוימת לתאריך ספציפי. חוזי תירס נסחרים גם בבורסות אחרות כמו הבורסה של ברזיל, הבורסה בבודפשט, בורסת דרום קוריאה וביפאן,אך המקום העיקרי והסחיר ביותר הינו בורסת הסחורות של שיקגו שם המסחר מתבצע על בסיס חוזה בגודל 5000 בושל מסוג תירס צהוב בעל גרגרים בגודל "2".

 

 

אופן ההשקעה בתירס:

השקעה בתירס אפשרית במספר דרכים: האפשרות הנוחה ביותר היא דרך תעודות סל המשקיעות באופן ישיר בתירס ותלויות בו ביחס של 100%. קיימות מספר תעודות סל הנסחרות במקומות שונים בעולם ואפשרות ההשקעה מגוונת, כך שאפשר לקנות תעודת סל המרוויחה כאשר מחיר התירס עולה ביחס של 1:1 , ישנן תעודות המרוויחות כאשר מחיר התירס יורד ותעודות סל ממונפות המרוויחות,או מפסידות פי שניים מעליית מחירו של התירס. תעודות סל נוספות הן תעודות סל המורכבות ממספר גרעינים כמו תירס, חיטה וסויה ומחירם משתנה בהתאם לשינוי מחירה של כל סחורה.

דרך נוספת היא לקנות/למכור חוזה עתידי על התירס,חודשי החוזה -  דצמבר, מרץ, מאי, יולי וספטמבר, לאפשרות זו יש יתרונות וחסרונות. היתרונות: החוזה מאוד סחיר, כך שתמיד נמצא מי שיקנה מאיתנו ומי שימכור לנו. אפשרות לתשואה גבוהה מאוד, טוב לגיוון סך כל תיק ההשקעות. ,החסרונות: מסחר תנודתי וממונף, אפשרות להפסדים גבוהים, צריך להכיר את אופי המסחר. גם אם החוזה נראה במגמה יורדת, סופה אחת יכולה לשנות את המגמה בין לילה. על חוזה זה נסחרות במקביל גם אופציות קול ופוט המאפשרות ביצוע של אסטרטגיות מסחר מורכבות הן לספקולציה והן לגידור ולעצירת הפסדים.

השקעה ישירה במניות של חברות העוסקות בתירס, למשל: חברת corn products international, הנסחרת בבורסת ניו יורק בסימול cpo, ומהווה אחת החברות הגדולות בעולם לזיקוק תירס; חברת archer-daniels-midland, הנסחרת בבורסת ניו יורק בסימול adm ומהווה אחת החברות הגדולות בעולם לעיבוד מוצרים חקלאיים ויצרנית האתנול הגדולה ביותר בעולם  וכמובן חברות כמו קלוגס ,סימול:K , המייצרות דגנים למאכל (קורנפלקס).

 

היצע - בכל מקרה של אסון אקלימי (בצורת, שיטפון, קרה, הוריקן, צונאמי וכד') באחת המדינות המגדלות תירס ניתן לצפות להקטנת ההיצע העולמי ובמקרה של מזג אוויר רגוע, ההיצע גדל והמחירים יורדים. חידושים כמו זנים עמידים יותר, מיכון משוכלל יותר לזריעה ולאיסוף הגידול, מערכת אחסון ותובלה יעילות יותר המשמרות את איכות היבול, מאפשרים לבעלי החוות לייצר יבול איכותי רב יותר על פחות ופחות שטח.

 

ביקוש - המדינה הצורכת הכי הרבה תירס היא ארה"ב. הצריכה לתירס בתוך ארה"ב מתחלקת למספר שימושים שונים באופן הבא: כאוכל לבהמות משתמשים ב- 57% מהיבול. ליצור דלק האתנול משתמשים ב- 17%. לסירופ סוכר-תירס ועוד ממתיקים 8%, לקורנפלקס 2%, לאלכוהול גם 2% ולבסוף משתמשים גם ב-0.3% מהיבול ליצור זרעים לשתילה חוזרת. העלייה החדה במחירי הנפט גרמה לעלייה בביקוש לתירס המשמש כמרכיב העיקרי ליצור האתנול.

 

שער הדולר  -  מכיוון שהחוזים העתידיים על התירס מתומחרים בדולרים, שינויים משמעותיים בשער הדולר מהווים אחת הנגזרות של מחיר התירס, כך כשהדולר מתחזק בעולם המחירים יכולים לרדת.

 

ספקולנטים -  ספקולנטים מנסים לזהות מגמה ומצטרפים אליה ביתר שאת ולכן לעתים רבות גורמים להקצנת המחירים לכאן או לכאן, ראינו הוכחות לכך בחודשים האחרונים כשהמסחר על התירס היה תנודתי מאוד וקיצוני ברמות המסחר.בחודש יוני נסק החוזה ב 28% בעיקר בגלל ירידות חדות במלאים בעקבות סופה שהשמידה יבולים ועליית מחירי הנפט שהיו אז בשיא  ובחודש יולי ירד את כל העלייה של יוני ויותר, קיצוניות כזאת נובעת ממסחר ספקולטיבי בעיקר.היום ממשיך מחיר התירס לרדת ונסחר ברמה של 375 סנט לבושל.

לצורך השוואה בדקתי את תשואותיהן של מגוון מכשירים הצמודים לתירס בשנה החולפת (12 חודשים), ואלה התוצאות לפי סדר הרווחיות:

  • החוזה העתידי הניב תשואה חיובית של 7.48% כשהוא עולה משער של 3.74$ ל- 4.02$ נכון להיום.
  • מניית קלוגס הניבה תשואה שלילית של 4.07% כשהיא יורדת משער 52.56 לשער 50.42.
  • תעודת הסל הצמודה לתירס הניבה תשואה שלילית של 6.7% כשהיא יורדת משער של 1.865 ל- 1.74.
  • מניית חברת corn products international הניבה תשואה שלילית של 32.44% כשהיא יורדת משער של 36 לשער 24.32 במהלך השנה האחרונה.
  • מניית archer daniels הניבה תשואה שלילית של 40.51% כשהיא יורדת משער 34.85 לשער 20.73.

המגמות העתידיות לאור הציפייה למיתון עולמי

 

מחודש ינואר 2006 ועד ליולי 2008 עלה מחיר התירס בלמעלה מ- 300% , ממחיר של 250 סנט לבושל ל- 770 סנט. אחת הסיבות העיקריות היו השימושים החדשים שהחלו להיות לתירס והם ייצור האתנול, המשמש כמוצר תחליפי לנפט, שימוש זה אמור לצבור תאוצה בשנים הקרובות ולכן אני מאמין שהתירס הוא הזדמנות טובה להשקעה לטווח ארוך, כפי שהיה הנפט בעבר. גורמים נוספים לעליות היו מחירי הנפט שעלו ובכך גרמו לעליות בעלויות הייצור של הסחורה, ירידת שער הדולר וסופה אחת שהשמידה יבולים רבים.היום עומד מחירו של התירס על 370 סנט לבושל כשהסיבות לירידות האחרונות, הן כמובן, היחלשות הנפט ובכך ירידה בהוצאות הייצור, מזג אוויר נוח ושער הדולר שמתחזק וכמובן הירידה בביקוש והצפי להמשך הירידה בעקבות ההאטה הכלכלית העולמית. כל עוד מגמות אלו נמשכות נמשיך לראות המשך ירידות מחירים של התירס כשאני רואה את הגבול בשער 200 סנט. שם מצוי קו תמיכה למגמה ארוכת הטווח העולה שהחלה בשנת 2005.

חוזה תירס ממונף ולכן מסחר תירס כרוך בסיכון



  חזור למעלה  חזור למעלה  

| More

אבקש לקבל פרטים לגבי מסחר באמצעותכם
 דואר אלקטרוני *

 שם מלא *

 טלפון *

Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code
 קוד חדש
 אני מסכימ\ה  לתנאים הבאים

למה מרקט פלייס?

פרופיל מרקט פלייס

שותפים עסקיים

מסחר עם מרקט פלייס

תנאי שימוש באתר
כלים למסחר בחוזים

ציטוטי חוזים

כלים למסחר

שאלות ותשובות

טיפים מסחר חוזים

טבלת בטחונות חוזים

טבלת הגדרות חוזים
מידע ולימודים

קורס חוזים וירטואלי

קורס אופציות וירטואלי

טבלאות השוואה נגזרות

מאמרים חוזים אופציות
ציטוטים וגרפים

ציטוטי מדדים

ציטוטי מטבעות

ציטוטי אגרות חוב

ציטוטי סחורות

כל הציטוטים
חשבונות מסחר

מסחר עצמאי

חשבונות מוסדיים

גידור חומרי גלם לחברות

מסחר אוטומטי אלגוריתמי
מערכות פלטפורמות מסחר

בחירה של מערכת ביצוע

השוואה מערכות מסחר

ONYX

CQG

TRANSACT




מרקט פלייס, ברוקר חוזים עתידיים, אופציות מוביל בישראל. מרקט פלייס מספקת שירותי מסחר ללקוחות מוסדיים, פרטיים וגופים הזקוקים לגידור סיכונים בחומרי גלם וכן שירותי מסחר לסחרני נוסטרו, קרנות גידור ומסחר אוטומטי מבוסס אלגוריתמים וניתוח טכני. באמצעות מרקט פלייס ניתן לסחור בכל החוזים העתידיים המרכזיים בעולם ובכלל זה בנפט, זהב, יורו דולר ומטבעות אחרים, תבואה ומדדי מניות בינלאומיים.


המסחר בחוזים עתידיים ואופציות מסוכן ואינו מתאים לכל אדם

פותח ע"י Guru4rent בניית אתרים