|




|
דוגמאות מסחר |
פרק ז'
דוגמאות למסחר
- שימוש בחוזה יורו-דולר למסחר יומי
סוחר מעריך כי היורו צפוי להתחזק בהמשך היום לעומת הדולר עקב פרסום נתון התעסוקה החודשי בארה"ב היום אחה"צ.
אסטרטגיה רכישה של חוזה יורו-דולר על מנת להרוויח מהעליה היומית של שער היורו מול הדולר.
בסיס הגיוני מאחר והשינוי הצפוי הוא תוך יומי, אין טעם בביצוע עסקה ממשית על נכס בסיס גבוה, אלא מספיק רכישה של חוזה עתידי המאפשרת ביצוע עסקה בעלות בטחונות נמוכה תוך ועמלה נמוכה משמעותית מביצוע העסקה הממשית בבנק.
גודל העסקה חוזה עתידי אחד על היורו-דולר שקול לביצוע עסקה ב-125,000 יורו. זאת מאחר וכל פיפס בחוזה היורו-דולר שווה $12.5 ובסך הכל גודל החוזה הוא מכפלת המחיר הנקוב בפיפסים (למשל: 1.3544) ב-$12.5. כך, ברכישה של החוזה, הסוחר צפוי להרוויח או להפסיד $12.5 עם שינוי של כל פיפס בכיוון אליו הוא צפה או בכיוון ההפוך.
העסקה הסוחר רוכש חוזה יורו-דולר אחד במחיר 1.3544 דולר ליורו. בנוסף, הסוחר מכניס מראש הוראת מכירה, בשער 1.3584 (כ-40 פיפס מעל המחיר שקנה), והוראת הגבלת הפסד בשער 1.3520. במידה והמחיר יגיע למחיר הגבלת ההפסד, הוראת המכירה של הגבלת ההפסד מופעלת.
תוצאה הסוחר טעה. שער היורו-דולר ירד והגיע לשער 1.3410 בסוף יום המסחר. עם זאת, מאחר והמשקיע קבע שער הגבלת הפסד במחיר 1.3520, הוא הגביל את ההפסד שנובע לו מהעסקה. בסך הכל המשקיע הפסיד 24 פיפס (1.3544-1.3520) השווים ל-$300.
- שימוש בחוזים עתידיים mini - S&P500 על מנת לגדר סיכונים בתיק ניירות ערך
נניח שלמשקיע יש תיק מניות שקשורות מאוד למדדים של S&P500. הערך הנוכחי של תיק המניות הוא כ-$73,000. המשקיע מאמין שהשוק צפוי לרדת באופן משמעותי בחודש הקרוב, ומצפה לירידה של 10-15% ברבות מהמניות בתיק שלו.
אסטרטגיה על מנת להגן על ערך תיק המניות שלו, המשקיע מחליט לסחור בחוזה עתידי של S&P500. באופן ספציפי, המשקיע מחליט לנקוט עמדת מכירה של חוזה עתידי לחודש יוני של mini-S&P500.
בסיס הגיוני אתה מוכר חוזה עתידי כאשר אתה צופה ירידה במחירים הקשורים אליו. אם המחירים יורדים כמצופה, כאשר אתה קונה את החוזה חזרה (על מנת לקזז את העמדה שנקטת) אתה משלם מחיר נמוך יותר, וכך אתה מרוויח. פעולה זו נקראת גידור סיכונים בעמדת מכירה.
מדוע חוזה עתידי אחד של mini-S&P500? ערך של חוזה עתידי של mini-S&P500 נקבע על ידי הכפלת 50$ בערך המדד של החוזה העתידי. באותו זמן, חוזה עתידי של S&P500 נסחר ב-1410 נקודות, כשהמשמעות היא ששוויו 1410X50$=72,500$. כך, המשקיע זקוק לחוזה אחד לערך על מנת לגדר סיכונים של תיק מניות בשווי 73,000$. * חוזים עתידיים בדרך כלל נסחרים בתשלום נוסף או בהנחה לעומת נכס הבסיס בשל הריבית הנהוגה בשוק וגורמים נלווים (דיבידנדים, אספקת סחורה וסיכוני זמן אחרים. כאשר מתקרב מועד פקיעת החוזה, מצטמצם בדרך כלל תשלום נוסף זה לאפס.
תוצאה המשקיע צדק. כפי שחשש, ארבעה שבועות לאחר מכן, ה-S&P500 אכן ירד באופן משמעותי. האסטרטגיה להתגונן מפני הפסדים עם נקיטת עמדת מכירה על מנת לגדר סיכונים בעזרת החוזה העתידי של S&P הצליחה.
- שימוש בחוזה על ה-mini-NASDAQ בעמדת קנייה
משקיע מצפה לזרימה גדולה של מזומן אליו ($300,000) בשל מכירת עסקים בעוד שלושה עד ארבעה חודשים. בד בבד, המשקיע מעריך כי צפויה תקופה קרובה בשוק הנאסד"ק והוא מעוניין לרכוש מניות.
אסטרטגיה ביכולתו לחכות עד שיקבל את התשלום בעבור העסק ואז להשקיע במניות. לחילופין, ביכולתו לרכוש חוזים על המניות למספר חודשים, וכשתתקבל תמורת המכירה להחליפן ברכישת המניות עצמן. בכך למעשה המשקיע יכול להיכנס לשוק כבר כיום, ולשלם בעבור המניות בעו דמספר חודשים. בינתיים, במידה והשוק חעלה, הוא לא יפספס את המומנטום ויהנה מהעליות (או יסבול מהירידות כמובן).
בסיס הגיוני צעד זה הוא צעד שהמשקיע יכול להרשות לעצמו בשלב זה. הבטחונות הנדרשים לרכישת חוזה בגודל נכס בבסיס של כ-$30,000 (מכפלת 1500 נקודות עם שווי של $20 לכל נקודה) הוא קצת פחות מ-$4000.
כמה חוזים המשקיע ירכוש במידה והוא מעוניין להיחשף ב-$300,000? כאמור, ערכו של חוזה עתידי מסוג mini-NASDAQ הוא כ-$30,000 ותלוי במחיר החוזה. לביצוע עסקה בסך $300,000 יש צורך ברכישה של 10 חוזים.
תוצאה הסקטור הטכנולוגי עלה לפני שהמשקיע קיבל את ה-280,000$ ממכירת העסק. ואולם ערך החוזים העתידיים של mini-NASDAQ עלה גם הוא, ובכך אפשר למשקיע להשתתף בעליות המדד. מספר חודשים מאוחר יותר המשקיע מכר את החוזים העתידיים ברווח. רווח זה עזר לכסות את המחיר הגדול יותר של המניות שכעת היה למשקיע כסף לקנות, ואשר עדיין היה מעוניין לקנות. המשקיע קיזז את מחיר המניות הגבוה יותר עם הרווחים ממכירת החוזים העתידיים.
מה אם המשקיע היה טועה, וערך הסקטור הכלכלי לא היה עולה? אם מחירי המניות הטכנולוגיות (ובמסגרתם NASDAQ100) היו יורדים, ערך החוזים העתידיים שהמשקיע רכש היה יורד גם הוא, והמשקיע היה מפסיד כסף באותו היחס. בה בעת, מחיר הרכישה של המניות שרצה המשקיע לקנות יהיה נמוך יותר גם הוא.
סוף הקורס הקצר!
בהצלחה!
|
|
|
הכתבה מדורגת 3/5 |
(13 מדרגים) |
|


|
 |
|